ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ
Κόκκινο κρασί, Απονομή Médoc Cru Bourgeois
Το Château Pontet Barrail βρίσκεται στην κοινότητα του Bégadan και ανήκει στην οικογένεια Bibey από το 1970. Ο γιος, Jérôme, ανέλαβε το 2002 και έχει συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση της φήμης και της ποιότητας των κρασιών. Η οικογενειακή εργασία που πραγματοποιήθηκε στους αμπελώνες του Château επιβραβεύτηκε με την απονομή "Cru Bourgeois", καθιστώντας το σημείο αναφοράς στο Médoc σήμερα.
Οι 17 εκτάρια του Château Pontet Barrail εκτείνονται σε έδαφος από αργιλώδη-ασβεστολιθικά και αμμώδη χαλίκια, επιτρέποντας στους αμπελώνες, με μέση ηλικία 38 ετών, να αναπτυχθούν πλήρως.
VINIFICATION
Παραδοσιακή οινοποίηση σε θερμοκρασία ελεγχόμενων ανοξείδωτων δεξαμενών, ωρίμανση σε δρύινα βαρέλια που ανανεώνονται κατά τρίτα.
ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ
60% Cabernet Sauvignon
30% Merlot
6% Petit Verdot
4% Cabernet Franc
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΕΥΣΗΣ
Γρανίτη ρόμπα με ρουμπινί περίγραμμα.
Μύτη με καβουρδισμένες νότες, αρώματα γλυκών μπαχαρικών, σύκων και ώριμων σκούρων φρούτων.
L’Enclos des Roses, είναι η ουσία της έκφρασης του Gaillac: πρωτότυπες ποικιλίες, όμορφες υφές, γεμάτες φρεσκάδα. Μπαχαρικά και φρουτώδη για τα κόκκινα, μεταλλικά και λεπτά για τα εσπεριδοειδή για τα λευκά.
Δημοσίευση: DOMAINE D'ESCAUSSES
Ονομασία: GAILLAC
Περιοχή: ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΑ
Χρώμα: Κόκκινο
Ποικιλίες: Duras - Prunelart
Τρόπος καλλιέργειας: Μετάβαση σε βιολογική καλλιέργεια
Χαρακτήρας: ελαφρύς / φρουτώδης
Περιεκτικότητα: 75cl
Χρονιά: 2019
Βρίσκεται στο χωριό Cissac (σε άμεση γειτνίαση με το St Estèphe), το Château LARRIVAUX έχει διατηρήσει την ταυτότητά του μέσα στην ίδια οικογένεια Carlsberg από το 1580 (κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Ερρίκου Γ'). Μέσα από τις γενιές, έχει πάντα μεταδοθεί από μητέρες σε κόρες. Σήμερα, το Larrivaux ανήκει σε δύο αδελφές Carlsberg και διοικείται από την Bérangère. Αυτό είναι σε τέλεια συσχέτιση με την κυρίαρχη (θηλυκή) Merlot που έχει φυτευτεί σε αυτό το γοητευτικό Chateau.
Τερεουάρ: Αργιλώδες και χαλικώδες έδαφος πάνω σε σχιστόλιθο
Κατάσταση: Υψηλός λαιμός
Οινοποίηση
Η αλκοολική ζύμωση πραγματοποιείται σε δεξαμενές inox με έλεγχο θερμοκρασιών. Ωρίμανση πάνω σε οινολάσπες για 4 μήνες.
Γευσιγνωσία μεταξύ 10 και 12°C
Μάτι: Λευκό
Μύτη: Λουλουδάτη και μεταλλική
Στόμα: Αρώματα λευκών λουλουδιών
Ισορροπία: Ξηρό
Δυνατότητα παλαίωσης: 2 χρόνια
Συνοδεία φαγητού και κρασιού: Ψάρια σε ζωμό και τυριά.
Λευκά ψάρια σε ζωμό, λαβράκι σε ζωμό, κουλομιέ και μπρι.
Κλάδεμα: Διπλό Γκιό
Υψόμετρο: 100 έως 120 μ
Ιστορία: Αυτή η μικροϊδιοκτησία 1,30 εκταρίων περιλαμβάνει επτά παρα parcelas που βρίσκονται στην ονομασία Pomerol. Κρυμμένο ανάμεσα στο Clos René, Château Trotanoy, Château Nénin, και μόλις μερικά μέτρα από το μύθο LE PIN, το Château Feytit-Guillot απολαμβάνει εξαιρετικά εδάφη.
Ποικιλίες: Merlot, Cabernet Franc
Οινοποίηση: Χειρονακτική συγκομιδή
Ωρίμανση: 14 μήνες σε βαρέλια
Γευσιγνωσία: Φρέσκο μαύρο φραγκοστάφυλο, βιολέτα και άγρια μούρα για αυτό το όμορφο κρασί πολύ ισορροπημένο, με τανίνες τέλεια εκχυλισμένες. Πλούσιο και σάρκινο, το στόμα διαθέτει μια ευχάριστη μεταξένια υφή χωρίς να είναι ελαφρύ και παρατείνεται αρμονικά σε μια φρουτώδη και γευστική επίγευση.
Στις νότιες και ανατολικές πλαγιές αυτού του μεγάλου εδάφους από αργιλώδη και ασβεστολιθικά εδάφη σχηματίζεται ένα πραγματικό φυσικό αμφιθέατρο. Το ασβεστολιθικό οροπέδιο και ο αργιλώδης λόφος που σχηματίζουν το κτήμα επιβάλλουν υψηλό βαθμό απαιτήσεων. Οι ομάδες εργάζονται σύμφωνα με μεθόδους αποκλειστικά φυσικές μιας ορθολογικής αμπελουργίας για να εκφράσουν το καλύτερο από την ποικιλία τους (85% Merlot, 10% Cabernet Franc και 5% Cabernet Sauvignon). Το 2012, επτά χρόνια μετά την απόκτηση του Silvio Denz, το Château Faugères γίνεται Grand Cru Classé του Saint-Emilion. Στην αναζήτησή του για την αριστεία, το κτήμα έχει αποκτήσει ένα οινοποιείο βαρύτητας σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Mario Botta. Ένα αξιοσημείωτο αρχιτεκτονικό έργο, που αποτελεί επίσης ένα τεχνολογικό εργαλείο σχεδιασμένο για να εξυπηρετήσει μια εξειδικευμένη οινοποίηση. Πραγματικός ναός του κρασιού, οι υποδομές του εξαιρετικές, και ειδικότερα το οινοποιείο βαρύτητας.
Σχόλιο
Το Château Blissa εκτείνεται σε μια έκταση 12 εκταρίων, εκ των οποίων τα 10 είναι αμπελώνες, εξαιρετικά τοποθετημένοι σε έναν νότιο λόφο με καθαρή θέα προς το Μπορντό. Ιστορικό κτήμα που χρονολογείται από το 1640, όπως αποδεικνύει το έμβλημα που είναι χαραγμένο σε μία από τις πέτρες του κάστρου, και οικογενειακό κτήμα από το 1950, σήμερα διοικείται από τον Stéphane Destrade. Μετά από μια αρχή καριέρας στη χρηματοδότηση στο Λονδίνο, ο Stéphane Destrade επέλεξε να επιστρέψει στην οικογενειακή περιουσία, την οποία έχει πλήρως ανακαινίσει και αναδομήσει από το 2009. Ο Stéphane Destrade εφαρμόζει τη λογική καλλιέργεια βασισμένη στην προσεκτική παρατήρηση του αμπελιού. Κλαδέματα σε διπλό guyot, όργωμα, χλωρή κάλυψη σε κάθε δεύτερη σειρά, καβάλινγκ και αποκαβάλινγκ, χειρονακτικά ξεφύλλισμα και απομάκρυνση φύλλων, και στη συνέχεια πράσινες συγκομιδές κατά το κλείσιμο της τσαμπιάς ανάλογα με τη χρονιά, είναι οι επιλογές του στον τομέα της αμπελουργίας. Χρησιμοποιούνται μόνο οργανικά λιπάσματα.
Ποικιλίες: Malbec (1/3), Merlot (1/3), Cabernet Sauvignon (1/3)
Παραγωγός: Οικογένεια Destrade στο Bayon-sur-Gironde (33710)
Μορφές και συσκευασίες: Φιάλη (75cl) - Κουτί των 6 - 2016
Διαθέτοντας μια όμορφη αρωματική δύναμη, αυτό το Pouilly-Fuissé Les Vignes du Hameau προέρχεται από ένα αργιλώδες-ασβεστολιθικό έδαφος που βρίσκεται στην καρδιά του οικισμού Pouilly. Ωριμάζει σε δρύινα βαρέλια για 14 μήνες, το προφίλ του στρέφεται αποφασιστικά προς την απόλαυση με τις βουτυρώδεις και βανιλένιες νότες του, περιτυλιγμένες σε μια πολύ κομψή ξυλώδη γεύση. Όμορφα φρουτώδη αρώματα είναι επίσης παρόντα, κυρίως από ροδάκινο, αχλάδι και μιραμπέλ, αλλά και με μια πινελιά εσπεριδοειδών. Είναι απολαυστικό στην νεότητά του, αλλά αυτή η σοδειά θα εξελιχθεί θετικά και για 10 χρόνια. Ιδανικό να συνοδευτεί με ψάρι σε σάλτσα βουτύρου ή ένα όμορφο πιάτο τυριών... μια απόλαυση!
Χωρητικότητα: 75cl
Τύπος: Λευκό κρασί
Ποικιλία: 100% Chardonnay
AOC: Pouilly-Fuissé
Φυλάξη: Να καταναλωθεί άμεσα και να διατηρηθεί μέχρι το 2032
Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 11-13°C
Βαθύ χρώμα ρουμπινί.
Γκουρμέ αρώματα από μικρούς κόκκινους καρπούς (φράουλες, σμέουρα) με νότες βιολέτας.
Στερεό και φρουτώδες με νότες ίριδας, μύρτιλου, φρέσκων σταφυλιών και μπαχαρικών.
Άγιος Εμιλιόν Μεγάλο Κρασί
Συγκέντρωση :
Μερλό - Καμπερνέ Φραν - Καμπερνέ Σαβινιόν
Δυνατότητα παλαίωσης :
Περίπου 10 χρόνια
Οινοποιήσεις :
Χειρονακτική συγκομιδή, οι σταφίδες απομακρύνονται από τα κοτσάνια και στη συνέχεια ταξινομούνται με πλυντήριο πυκνότητας. Ακολουθεί μια προζυμωτική κρυά μακροχρόνια εκχύλιση μιας εβδομάδας, και η αλκοολική ζύμωση διάρκειας 10 ημερών κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιούνται ανατροπές και πατήματα. Εκχύλιση και στη συνέχεια πίεση πριν από την ωρίμανση 15 μηνών σε ανοξείδωτες δεξαμενές με ξύλινα δοκάρια.
Η μύτη είναι πάνω στο αποξηραμένο φρούτο: το καρύδι. Στον ουρανίσκο βρίσκουμε την πράσινη καρυδιά που θυμίζει παλιό πορτοφόλι και έναν καλά καθορισμένο χαρακτήρα απεριτίφ. Η ισορροπία είναι παρούσα.
ΒΑΡΟΣ: 1,4 κιλά
ΜΠΟΤΙΛΑ: Μπουκάλι 75cl
SKU: 010
Ελαφρύ στη γεύση και το αλκοόλ, η άγρια γεύση του προέρχεται από τα βάθη του φρούτου του. Ιδανικό σε kir royal συνοδευόμενο από το Crémant d'Alsace μας και γιατί όχι ως απολυμαντικό.
Ένα ήσυχο κόκκινο κρασί, με καλή ένταση και δομή, ωριμασμένο χωρίς τη χρήση ξύλου.
Χρυσό Μετάλλιο "Mundus Vini"
Κατάσταση: Νέο προϊόν
Χώρα: Ιταλία
Περιοχή παραγωγής: Τοσκάνη
Ονομασία: Cotes-du-Rhone
Εσοδεία: 2018
Αλκοόλ: 15°
Όγκος: 75cl
Λεπτομέρειες προϊόντος Για να απολαύσετε ιδανικά αυτό το Prestigieuse Ποτό, προσφέρετε στον εαυτό σας επίσης μία από τις συνταγές PRAGEN που διατίθενται δωρεάν για τους πελάτες μας. Αυτό το προϊόν μπορεί να παραδοθεί σε Κουτιά, σε Παλέτες ή σε Κοντέινερ. Οι αγορές Επαγγελματιών και Μεταπωλητών διαχειρίζονται με ειδικές συμβάσεις προσαρμοσμένες σε κάθε συνεργατική εμπορική συνθήκη. Καμία κατάθεση πώλησης δεν γίνεται αποδεκτή σύμφωνα με τους γενικούς όρους πώλησής μας.
Μέγεθος: Μεγάλη Φιάλη (52cm x 16cm) /150cl
Βόρεια της περιοχής του terroir, στα "μεσαία βουνά".
Αυτός είναι ο υψηλότερος cru στο Beaujolais.
Το Chiroubles είναι εδώ και καιρό ένα σημείο στάσης για τους περιπατητές
που σταματούν για να θαυμάσουν την υπέροχη θέα πάνω από τους λόφους του Beaujolais
και την κοιλάδα του Σαόν.
Έδαφος: αρκετά χοντρός γρανίτης και πορφυρίτης.
Αμπελοκαλλιέργεια:
Πυκνότητα φύτευσης: 9.000 αμπέλια/εκτάριο για τον έλεγχο της ζωτικότητας της ποικιλίας.
την ζωτικότητα της ποικιλίας.
Κλάδεμα: πολύ κοντό κλάδεμα goblet για τον έλεγχο των αποδόσεων.
Συγκομιδή: με το χέρι.
Οινοποίηση:
Παραδοσιακή μέθοδος Beaujolais, ημι-καρβονική,
σε ολόκληρες τσαμπίδες. Εκχύλιση για μέσο όρο 8 ημερών.
Ωρίμανση σε δεξαμενές για 6 έως 8 μήνες.
Σημειώσεις γευσιγνωσίας:
Ένα κρασί χωρίς φασαρία!
Η μύτη χαρακτηρίζεται από χαρακτηριστικά αρώματα
παιώνιας και κερασιού. Στερεό και σάρκινο στον ουρανίσκο.
Οι τανίνες είναι παρούσες χωρίς να είναι σκληρές.
Η στρογγυλάδα της ποικιλίας αναδεικνύεται εδώ με μεγάλη βάθος.
Οι λικέρ μας έχουν όλες 18° αλκοόλ και είναι η καθεμία σχεδιασμένη με πολύ πρωτότυπο τρόπο στην περιοχή του Παρισιού (στην ΠΑΡΙΣΙ), όπως όλα τα άλλα ποτά KAMALUX. Κάθε ένα από αυτά τα φυτά που χρησιμοποιούνται παραμένει πολυδύναμο για να σας προσφέρει το Όνειρο του εξωτισμού και ιδιαίτερα της Αφρικής και τη Χαρά της ζωής μέσα από τις ευεργετικές τους δυνάμεις.
*Όροι παράδοσης κατά τη διαδικασία παραγγελίας και επιλέξτε αυτό που σας ταιριάζει.
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ & ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Καταναλώνεται κατά προτίμηση πολύ κρύο: σερβίρετε 4 cl με 03 έως 05 παγάκια ή μπορεί να συνδυαστεί με διάφορους χυμούς φρούτων και λαχανικών. Σε κάθε περίπτωση, αυτό το προϊόν είναι αλκοολούχο, μην ξεπερνάτε τα 8 cl την ημέρα, δηλαδή όχι περισσότερα από 02 ποτήρια αυτού του λικέρ την ημέρα και προτείνουμε ακόμη και όχι περισσότερα από 4 ποτήρια την εβδομάδα για μια λογική κατανάλωση.
SKU:LBPL2PKM03
Περιεκτικότητα:75cl
Η ζύμωση των κόκκινων κρασιών μας πραγματοποιείται μεταξύ 25°C και 30°C σε θερμορυθμιζόμενες δεξαμενές από ανοξείδωτο χάλυβα. Εφαρμόζουμε απομάκρυνση κατά τη διάρκεια της ζύμωσης, προκειμένου να επιτύχουμε καλύτερη εξαγωγή μεταξύ του στέμφυλου και του μούστου, και στη συνέχεια η εξαγωγή γίνεται πιο ήπια. Ακολουθεί μια μετα-ζυμωτική ζύμωση διάρκειας 8 ημερών.
Μύτη: φρουτώδης, φρέσκια, λαμπερή με νότες από μαύρες κερασιές, άγριες μούρες, με πινελιές μπαχαρικών, μαύρου πιπεριού και γλυκόριζας.
Γεύση: Ωραία δομή, το κρασί είναι παχύ με ωραία γλυκύτητα, όμορφο φρουτώδες, ζουμερό (δίνοντας την αίσθηση ότι δαγκώνεις τα φρούτα). Ωραία συγκέντρωση για αυτό το ηλιόλουστο κρασί, με μια περιποιημένη, μεταξένια επίγευση.
Γενική εντύπωση: είναι ένα κρασί που ταιριάζει τέλεια με ψητά κρέατα, λευκά ή σκληρά τυριά.
Να απολαμβάνεται μεταξύ 14 και 16°C.
Προϊόν: Château Rauzé Lafargue AOC Côtes de Bordeaux
Επιφάνεια: 13 εκτάρια
Εδάφος: αργιλώδες-ασβεστολιθικό-λιθώδες
Όψη: Ωραία βαθιά και βελούδινη ρουμπινί απόχρωση.
Αληθινή αντανάκλαση του στυλ του οίκου, μέσα από αυτή τη σύνθεση των 3 ποικιλιών της Σαμπάνιας.
Οπτική: Χρώμα χρυσό ανοιχτό με χρυσές ανταύγειες, ζωντανές από την κομψότητα και την λεπτότητα των φυσαλίδων.
Οσφρητική: Μύτη που συνδυάζει δύναμη και φρεσκάδα, υποστηριζόμενη από γευστικά αρώματα.
Γευστική: Στόμα δομημένο, με καθαρή και γενναιόδωρη επίθεση.
Βάρος: 3.25
Η Καλλυψώ είναι ένα γεμάτο σώμα σιδεράκι, επιβλητικό και αμετάκλητο. Η μύτη είναι λεπτή και προσκαλεί. Το χρώμα είναι αχυρένιο κίτρινο. Στο στόμα, λίγο αυστηρό, αποκαλύπτει ένα δομημένο σιδεράκι ελαφρύ σε ζάχαρη με μια αναζωογονητική και αλμυρή επίγευση.
Μεικτό βάρος: 1340g / 2,2lb
Βάρος κουτιού των 6: 9kg / 19,8lb
Ένα ελαφρύ και φρουτώδες ροζέ κρασί.
Προερχόμενο από μονοποικιλιακή καλλιέργεια Malbec, αυτό το ροζέ διαθέτει ενδιαφέρον άρωμα με σώμα. Με νότες από αγγλικά καραμέλες, γρεναδίνη και άγριες φράουλες, είναι ένα ευχάριστο ροζέ για να το απολαύσετε.
Χρώμα: Ροζέ
AOC: Bordeaux Rosé
Αμπελώνες: Τερέν αργιλο-λιθώδες
Οινοποιήσεις: Προζυμωτική εκχύλιση σε κρύο
CÉPAGES : 100 % PINOT NOIR
VINIFICATION : Μερική μαλολακτική ζύμωση.
Ωρίμανση σε κελάρι για 5 χρόνια.
ASSEMBLAGE : 15 % κρασί από αποθεματικό
από μόνιμο σολέρα.
DOSAGE : 10 g/l
DÉGUSTATION : Αυτή η cuvée καθαρού Pinot Noir παρουσιάζει αρώματα που συνδυάζουν λευκά λουλούδια και εσπεριδοειδή. Η επίθεση στο στόμα, στρογγυλή και απαλή, επικεντρώνεται σε φρούτα μαρμελάδας και βανίλια, αποκαλύπτοντας ξυλώδεις νότες στο τέλος.
Αυτό το Σαμπάνια απολαμβάνεται ως απεριτίφ και καθ' όλη τη διάρκεια του γεύματος.
Υγρό μέλι γλυκό από μέλι γαρίγκα, μπουκάλι από πηλό 75 cl δηλαδή 23.20 € /l
Το αρχαιότερο ζυμωμένο ποτό της Ανθρωπότητας: Νεολιθική εποχή, που δεν έχει ποτέ χαθεί. Οφείλουμε τη διαχρονικότητά του από τον 19ο έως τον 20ο αιώνα στους Βρετόνους και τους Αλσατούς που δεν σταμάτησαν ποτέ να το παρασκευάζουν με τα τοπικά τους μέλια.
Η αρχή είναι απλή, νερό πηγής, μέλι και φυσικές ζύμες, που ζυμώνουν αργά για αρκετές εβδομάδες.
Το Domaine du Cardona παρασκευάζει υγρό μέλι από μέλι γαρίγκα, με οινολογική μέθοδο και σε ορισμένες παρτίδες η ωρίμανση γίνεται σε πήλινες γλάστρες (σύγχρονες αμφορείς 160 l).
Το υγρό μέλι σερβίρεται παγωμένο, ζεστό και αρωματισμένο, συχνά χρησιμοποιείται σήμερα στην παρασκευή πολλών κοκτέιλ.
Χρησιμοποιείται επίσης στην κουζίνα για αποσυμπίεση (φουά γκρα) και σε μαρινάδες για την τρυφερότητα του κρέατος.